Är det något särskilt man bör tänka på när man köper solsegel?

Om du bestämt dig för att det vore skönt med lite extra skugga i sommarhettan, är ett solsegel ett utmärkt hjälpmedel för att åstadkomma just detta. Men det finns vissa saker man bör tänka på när man ska köpa solsegel, bland annat:

>> Klicka här för att se hela sortimentet av solsegel

Att titta på vilken upphängningsmekanism solseglet ifråga har

Olika upphängingsmekanismer som kan användas för solsegel är nämligen inte bara olika effektiva, de är även olika lätta respektive jobbiga att ha att göra med. Olika upphängningsmekanismer passar vidare olika bra på olika platser. Så granska alla upphängningsmekanismer som kan vara aktuella noga!

Att titta på vilket material solseglet ifråga är gjort av

Olika material som används för solsegel är nämligen inte bara olika hållbara, de kräver också olika typer av underhåll, metoder för rengöring och så vidare. Att välja materialet med omsorg är därför ytterst viktigt. Har du inte koll på vilka material som är bra, respektive mindre bra, i sammanhanget (vilket är relativt vanligt) rekommenderar vi att du gör lite research kring detta innan du köper något.

Att titta på storleken på solseglet

Inget är nämligen mer irriterande än att ha lagt pengar och möda på att köpa ett solsegel, som sedan visar sig vara alldeles för litet, och inte ge tillräckligt med skydd och skugga. Mät därför den plats där du vill ha ditt nya solsegel, istället för att gå på det så kallade ögonmåttet och chansa!

Tänk dock på att om det är svårt att hitta ett tillräckligt stort solsegel, så går det ofta även bra att köpa två eller flera mindre solsegel, som sedan tillsammans skapar en tillräckligt stor skyddsyta, så även detta kan vara ett alternativ.